Jau 8-eri metai
dirbame Jums!

Geriausios vietos pietums Paryžiuje

Mėgaukitės gyvenimu ir aplankykite meilės miestą - Paryžių:

Pažintinė 7 dienų kelionė autobusu į PRANCŪZIJĄ su nakvynėmis ir pusryčiais, aplankant Briuselį ir Berlyną

Romantiška 4 dienų kelionė į PARYŽIŲ su nakvyne ir pusryčiais viešbutyje

Nepamirštama 8 dienų pažintinė kelionė autobusu į PARYŽIŲ, aplankant Berlyną ir Amsterdamą

Nepakartojama 8 dienų pažintinė kelionė: VOKIETIJA - ŠVEICARIJA - PRANCŪZIJA (gruodžio 20 - 27 d.)

Visi mėgstame skaniai pavalgyti, o ypač norisi to romantiškos kelionės į Paryžių metu. Juk tuo metu tik ir svajojame, kad viskas būtų tobula, be nesusipratimų ar prasto maisto.

Tam, kad Jūsų laikas su brangiu žmogumi išliktų nuostabus ir neaptemdytas nepatenkintų skonio receptorių, rekomenduojame vietas pusryčiams, pietums ir vakarienei, kurios tikrai paliks gerą įspūdį ir norėsite į jas sugrįžti vėl ir vėl.

1. CLAUS (parduotuvė - kavinė)

Neįtikėtinai skanūs pusryčiai/ priešpiečiai, jauki vieta, vokiečių stiliaus dizainas. Yra mini bakalėjos. Tai parduotuvė - kavinė įsikūrusi prie pat jūros, netoli miesto centro.

Bavarijoje gimęs buvęs mados publicistas Claus Estermann nusprendė pasidalinti savo tautietiška meile širdingiems pusryčiams kai atidarė šią prašmatnią parduotuvę – kavinę šalutinėje gatvėje, netoli Les Halles (centrinis šviežių maisto produktų turgus). Pirmame aukšte rasite platų biskvitų, javainių, uogienių ir kitų pagardų pasirinkimą, o antrame aukšte rasite jaukią svetainę, kurioje galėsite prisėsti prie balto stalo ir sočiai pavalgyti. Skamba nuostabiai, tiesa?

Tačiau čia rasite ne tik desertus, bet ir vokiškus pusryčiusSaint-Nactare sūrį (tai prancūziškas sūris, gaminamas Auvergne regione, centrinėje Prancūzijoje nuo XVII a.), kietai virtus kiaušinius, kumpį, vaisių kompotą, duoną ir gėrimus. Skirtingai nei daugelis pusryčių vietų, ši vieta laikosi tikrojo pusryčio meto valandų, todėl jei mėgstate anksti keltis - ši vieta yra tobulas variantas pradėti rytą!

2. LA CAFÉOTHÈQUE DE PARIS

Nuostabi vieta užbėgti per pietus ir paskanauti tikrai geros kavos. Kaip viena iš pirmųjų kavos specializacijos vietų Paryžiuje, La Caféothèque de Paris (52 Rue de, Paryžius) ir jos atsidavudi komanda nusipelnė būti paminėta šiame saraše. Tai buvo iš dalies dėka Gloria Montenegro, kavinės savininkės, iniciatyvos, kad Paryžiaus kavos mėgėjams buvo priminta, kad kava yra kur kas dauigau nei tik didelės vardinės pupelės ir sudeginas kartumas.

3. FRENCHIE TO GO

Jaunas virėjas Gregory Marchand gamino maistą Londone kartu su Jamie Oliver ir vėliau Niujorke su Danny Meyer prieš atidarydamas savo kavinę – greito maisto restoraną „Frenchie“ (9 Rue du Nil, Paryžius), kai grįžo į Paryžių prieš keletą metų. Jis pakerėjo visus savo anglų-amerikiečių patirtimi šioje naujoje kavinėje ir greito maisto restorane. Pagaminta su rūkyta šonine, kuri gaminama iš Tamworth kiaulienos ir kilusi iš kultos mėsos meistro Tim Wilson Šiaurės Jorkšyre, šoninės sumuštiniai čia tapo klasika. Jie patiekiami ant angliškos apskritos akytos bandelės ir Jūs galite papildomai įsidėti kiaušinių ar čederio sūrio. Jis taip pat daro labai geras lipnias bandelės ir klevų sirupo-kumpio paplotėlius, plius – nuostabią kavą. Nuotabus laikas pusryčiams ar pietums - garantuotas.

4. HOLYBELLY

Užimanti ribotą, plytelėmis klotą erdvę, kuri kažkada buvo Maroko restoranas netoli Canal Saint Martin, Holybelly (19 Rue Lucien Sampaix, Paryžius) dabar yra populiariausia pusryčių vieta Paryžiuje. Dažnai gali tekti palaukti kol gausite staliuką, kartais net ilgai tenka laukti, kadangi čia nėra rezervacijų, bet laukti verta. Kodėl? Nes ši „Melburno stiliaus kavinė“ daro geriausius pusryčius Paryžiuje, kurių meniu galite rasti: juodą ryžių košę su kokoso pienu ir tepamo sūrio bei sezoninių vaisių garnyru, virtus kiaušinius ir blynus su šonine, Bourbon sviestu ir klevų sirupu. Puiki kava čia atkeliauja iš Brûlerie de Belleville, geriausios vietinės šašlykinė.

5. COLOROVA PATISSERIE

Valdoma Guillaume Gil, kuris anksčiau dirbo prašmatniame viešbutyje „Plaza Athenee“, ši konditerijos parduotuvė ir arbatinė su Marimekko tapetais traukia stilingas minias. Paprasti prancūziški pusryčiai susidaro iš duona, pyragaičių ir geros kavos darbo dienomis, bet šeštadienį ir sekmadienį čia visuomet galėsite pasimėgauti šviežiai pagamintomis vaisių sultimis, naminiais pyragais ir vaisų kompotais priešpiečių meniu. Meniu galite rasti tokių patiekalų kaip, pavyzdžiui, moliūgų sriuba su kaštonų drožlėmis ir Benedikto kiaušiniais. Primygtinai patariama rezervuoti laiką savaitgaliui.

6. EGGS & CO

Tai kaimiška vištos namelio dydžio kavinė pačioje Saint-Germain-des-Prés širdyje, tapusi hitu išlaisvinus prancūzų talentą gaminant kiaušinius. Čia visą laiką gaminami patiekalai tik iš kiaušinių - plaktų, virtų, omleto ir tobulesni patiekalai kaip, pavyzdžiui, oeufs en cocotte (kiaušiniai kepti keramikiniame arba stikliniame inde su grietinėle, grybų ir kitu garnyru).

7. LE CINQ

Bene geriausias švediškas pusryčių stalas Paryžiuje. Tai yra viena jaukiausių ir kartu ištaigingiausių vietų Paryžiuje, žinant, kad čia tiekiami nuostabūs japoniški pusryčiai šviesos pilnoje viešbučio „Four Seasons George V“ svetainėje. Šie 10 patiekalų pietūs yra pakankamai brangūs, bet nuostabiai paruošti tiek vizualiai, tiek skonio atžvilgiu. Jūs savo vėliems pavakariams tikrai nenorėsite daugiau nieko kito kaip miso sriubos su tofu, marinuotų daržovių, jūros dumblių, sūdytos žuvies, japoniško omleto, virtų ryžių, špinatų su sezamo sėklomis, kepto tofu, lašišų sashimi, daikono ropės su sojos padažu ir žaliosios arbatos.

8. LE 68 GUY MARTIN

Suprojektuota Niujorko žvaigždės dizainerio Peter Marino, tai elegantiškos valgomasis naujai renovuotame „Guerlain boutique“, esančiame Champs Elysees alėjoje. Ši vieta tapo viena iš stilingiausių pusryčių vietų miesto mados ir žiniasklaidos atstovams. Tai ramus, gerai apšviestas restoranas, kurį valdo virėjas Guy Martin Le Grand Véfour ir pusryčiams Jums tiekia šviežiai spaustas sultis, gražiai paserviruotą duoną ir pyragaičius – šokoladinę duoną, razinų duoną ir bandeles, natūralius, ūkininkų gamintus jogurtus ar sūrius, kiaušinius bei arbatą ir kavą.

9. LE BAL CAFÉ

Sukurta remiantis 1920-ųjų šokių sale, ši kavinė, vadovaujama anglės Anna Trattles ir anglės-prancūzės Alisa Quillet, tiekia geriausius savaitgalio priešpiečius visame mieste, įskaitant puikias rūkytas, sūdytas žuvis, kedgeree (dribsninė žuvis, virti ryžiai, petražolės, kietai virti kiaušiniai, kario milteliai, sviestas arba grietinėlė ir kartais džiovintos vynuogės), blynus ir įvairias košes. Kepiniai, ypač paplotėliai, čia yra nuostabūs ir profesionalė barista daro vienas geriausių kavų mieste.

10. L'ILOT

O taip, tai vienas geriausių jūros gėrybių restoranas Paryžiuje. Lankydamiesi L'ilot, jūs neturite mokėti paryžietiškų kainų už geriausią dienos laimikį. Ši vieta yra nedidelė, bet labai graži, su dideliais šiferiniais meniu, keramikos vazonais ir baltos spalvos parketu, išoriniu langu, keletą nuotraukų ant sienų ir terasa - visa tai turi solidų, patogų žavesį. Čia už užkandį, pagrindinį patiekalą ir vyno taurę sumokėsite apie 12.50 €. Tikras malonumas, tiesa? :)

Galbūt jau spėjote aplankyti meilės miestą Paryžių ir turite savo mėgstamas vietas? Pasidalinkite savo patirtimi ir patarimais el. p.: gabriele@kodelgine.lt :)

Populiarūs pasiūlymai